Mom and Beauty Blog

Kezdd kávéfürdővel a napot!

„OK. But first coffe.” Van egy pólóm ezzel a felirattal, és amikor felveszem, mindig mosolygok, mert nagyon egyetértek vele. Van, hogy úgy fekszem le este, hogy már a reggeli kávét várom. Reggelente ugyanis kávéval kezdem a napot, és mivel olyan szerencsés vagyok, hogy a férjem hozza nekem, még az ágyban belekortyolok. Ez úgy hangzik, mintha teljesen kávéfüggő lennék, pedig legtöbbször naponta csak kettőt iszom - reggel és délután - de azok nem maradhatnak ki.

Bővebben

Bio, erős, okos: SpaRitual körömlakk

Végre, végre találtam egy olyan körömlakkot, ami még kismama mércével is gyorsan szárad, tartós, nem olyan egészségtelen, mint az átlagos lakkok, és nem büdös! A SpaRitual olyan lakkot állított elő, amely teljesen vegán, nem tesztelték állatokon, és nem tartalmaz rákkeltő anyagokat (toluol, formaldehid és annak minden származéka) amik egyébként szinte minden körömlakkban benne vannak sajnos, illetve más egészségkárosító összetevőket sem, mint például a DBP.

Bővebben

Séllei Lilla - Mom & Beauty interjú

Reméljük, hogy a Lilla Sellei Bags (és a Pocket Trailer) márkák nem ismeretlenek számotokra. Lillával az új, Kék kollekció kapcsán beszélgettünk, amelyet hétfőn mutatott be a Mom and Beauty boltban, és most már meg is vásárolhatjátok a gyűjtemény darabjait!

Bővebben

Eszterkrém, az okos és könnyű alapozás

„Vigyázz magadra, csak egy van belőled!” Ezt szoktam mondani a kisfiamnak, ha valami butaságra készül, ezt kellene mondanom magamnak, amikor szinte soha nem kenem be magam nyáron napolajjal, és ez az Eszterkrém egyik jelmondata is.

Köztudott, hogy mennyire károsak a napsugarak a bőrnek - nem csak nyáron, télen is - és mennyivel korábban ráncosodik az arcbőr, ha nem védjük meg a naptól. Mivel azt nem érzem életszerűnek, hogy minden reggel használjak egy nehéz napvédő krémet is (az maximum csak a strandon tudom elviselni), egy jó ideje keresek olyan könnyű, színezett arckrémet vagy alapozót, ami a nap ellen is véd.

Bővebben

Egy krém minden aprop(op)óra

Amikor az első kisfiam megszületett, még nem is tudtam milyen szerencsés vagyok, hogy nem voltak tejkiütései, sem piros popó, csodás bőre van a mai napig. A hozzátáplálás természetesen megváltoztatta a dolgokat, de akkor sem volt vészes a helyzet, ráadásul tudtam követni, hogy milyen étel okozta a pirosságot.

A második lurkó is tökéletes kis gőzgombóc, de picit érzékenyebb a bőre. A férjem ekcémás kiskora óta, és ez a hajlam is öröklődött nála.

Bővebben

"Al-arm" - a dezodor hőségteszt

Nyáron általában többet aggódok azon, hogy mennyire hatásos a dezodorom, de kitűnő időszak is arra, hogy megtaláljam az igazit! Annak ellenére, hogy nem vagyok az az állandóan izzadós fajta, leizzadni minden évszakban (és mindig a legrosszabbkor) tudok: egy rég halogatott kínos telefonhívás / a három éves kisfiam meggyőzése a cipőhúzásról / dráma a kedvenc sorozatomban / tripla sávváltás egy vacak GPS-nek köszönhetően / vagy bármikor, amikor időre kell elindulnom két gyerekkel...

Bővebben

Kimosható pamutkorongok a környezettudatos arctisztításért

A saját egészségünk iránt mutatott tudatosság az első lépés, amit általában az követ, hogy elkezdünk a környezetünkre is jobban figyelni. Nálam legalábbis így volt, éppen ezért egyre nagyobb szerep jut mostanában a zero waste, vagyis a hulladékmentes életformának. Ne gondolj semmi extrém dologra, a szemetünk nem fér el egy kiürült lekváros üvegben, de azért vászonzsák például mindig van nálam a vásárlásokhoz és a szemetet is szelektíven gyűjtöm.

Bővebben

Mandulaolaj, amiben a szépség és az egészség találkozik

A mandulaolajnak éppúgy helye van a konyhapolcon, mint a fürdőszoba szekrényben. Hogy miért? Máris elmondom, én hogyan szoktam használni!

A mandulaolaj szerintem egy valódi csodaszer, ami mindig van itthon. Sokszínű a felhasználási lehetőségek palettája. Amikor Dávid újszülött kisbaba volt, akkor semmi mást nem tettem a fürdővízébe, csak néhány csepp mandulaolajat. Sőt a babamasszázshoz is ezt használtam.

Bővebben

Tippek, terméktesztek és beszámolók - vendégbloggerünk, Bitay Andi tollából

Habkönnyű testvaj a tavaszi felfrissüléshez - Colo Skin care
2018. február 20. kedd

Amikor először megéreztem ennek a testvajnak az illatát, azonnal az ugrott be, hogy olyan, mint egy narancsos csokoládé. A jobb minőségű fajtából, tehát nem tolakodó, nem gejl, egyszerűen isteni. Később derült ki számomra, hogy azonnal rátapintottam a lényegre, ugyanis egy kakaós-narancsos habkrémet tartottam a kezemben.  

Bővebben

Nyitvatartás:
Hétfő: 8.00-16.30
Kedd: 9.30-19.00 
Szerda, Csütörtök: 9.30-16.30
Péntek, Szombat , Vasárnap: Zárva
Mobil: +36 70 20 30 204
Telefonszám: +36 1 3 520 789
Email: info@momandbeauty.hu